Vad är League Of Legends?

League of Legends är ett välkänt onlinemultiplayerspel, utvecklat av Riot Games. Spelet klassificeras som en “MOBA” (Multiplayer Online Battle Arena) där spelare bildar lag och strider mot varandra på en virtuell arena. Varje spelare styr en så kallad “mästare” med unika förmåner och förmågor, med målet att förstöra motståndarlagets bas. Under spelets gång kan spelare samla Xp/levels och guld, vilket kan användas för att uppgradera deras mästare och köpa olika föremål och vapen. League of Legends är känt för sin stora och engagerade spelbas, komplexa spelmekanik och strategiska djup. Spelet är gratis att spela, men erbjuder även möjlighet att köpa olika skins och kosmetiska föremål.

När släpptes League Of Legends?

League of Legends lanserades den 27 oktober 2009 av Riot Games. Spelet har sedan lanseringen kontinuerligt uppdaterats och utvidgats med nya funktioner, mästare och spellägen.

Var kan man spela League Of Legends?

League of Legends kan spelas på datorer och kan laddas ner gratis från Riot Games officiella webbplats. Dessutom är spelet tillgängligt på olika spelplattformar, till exempel Steam och Epic Games. För att spela krävs en internetanslutning och ett konto hos Riot Games.

Vem skapade League Of Legends?

League of Legends utvecklades av Riot Games, ett amerikanskt spelutvecklingsföretag baserat i Los Angeles. Företaget grundades 2006 av Brandon Beck och Marc Merrill, och League of Legends var deras första lansering.

Hur gammal behöver man vara för att spela League Of Legends?

Enligt Riot Games’ användarbeteendepolicy bör spelare vara minst 13 år gamla för att spela League of Legends. Detta beror på spelets innehåll, inklusive möjligheten att interagera med andra spelare online. Det är viktigt att föräldrar eller vårdnadshavare övervakar och vägleder yngre spelare som vill spela League of Legends.

Hur spelar man League Of Legends?

I League of Legends utspelar spelet sig på en arena, uppdelad i tre separata spår, där varje spår är skyddat av tre torn och en inhibitor som vaktar Nexus. Spelarens uppgift är att banbryta genom dessa torn, bekämpa motståndarlagets mästare och till slut förgöra deras Nexus. Spelets gång tillåter spelarna att samla erfarenhet och guld, vilket kan användas för att stärka deras mästare och införskaffa diverse utrustning och vapen.
Spelare är tvingade att samarbeta för att vinna strider och klättra i ranking-systemet. League of Legends erbjuder en rad olika spellägen, däribland klassiskt 5v5, ARAM (All Random All Mid) och Teamfight Tactics (TFT). Dessutom kan spelare välja bland ett brett urval av mästare och skins för att skräddarsy sin spelupplevelse.

Vilka är de populära karaktärerna i League Of Legends?

League of Legends, ofta kallat “LoL”, innehåller en mängd populära karaktärer, även kända som “mästare”. Här är några av de mest framstående mästarna i spelet:

  1. Ashe – en bågskytt och drottning av Freljord, känd för sin förmåga att frysa fiender och dela ut massiv skada.
  2. Blitzcrank – en robot-support som har förmågan att dra in sina motståndare mot honom eller hans allierade.
  3. Caitlyn – en revolvervävande sheriff som kan ställa upp fällor och använda sitt precisionskott för att eliminera fiender på långt håll.
  4. Darius – en skräckinjagande krigare specialiserad på närstrider som kan skära genom sina motståndare med sitt stora yxhugg.
  5. Ekko – en tidsresande ungdom som snabbt kan röra sig och skada sina fiender genom att manipulera tiden.
  6. Fiora – en stridskonstnär, skicklig på att blockera attacker och snabbt förflytta sig över slagfältet för att hitta sina svagheter.
  7. Garen – en härdad krigare som kan hantera mycket skada och använda sitt massiva svärd för att attackera fiender.
  8. Yasuo – en snabb svärdsman som kan skära genom fiender med sitt samuraisvärd.
  9. Irelia – en kampkonstexpert som kan slunga sitt svärd mot fiender och använda sina bladsdanser för att skära igenom dem.
  10. Jhin – en artistisk lönnmördare som kan leverera dödliga skott mot sina fiender och skapa fascinerande fällor.
  11. Katarina – en hänsynslös mördare som kan kasta sina knivar mot fiender och leverera snabba attacker som gör stor skada.
  12. Lee Sin – en blind krigare och kampkonstmästare som kan snabbt förflytta sig över slagfältet.
  13. Morgana – en änglalik beskyddare som kan använda sin mörka magi för att besegra sina fiender och skydda sina allierade.
  14. Nami – en vatten-elementalist som kan använda sin magi för att läka och skydda sina allierade samt besegra fiender.
  15. Orianna – en mekanisk ballerina som kan använda sin robotboll för att attackera fiender och skydda sina allierade.
  16. Pyke – en undervattenslönnmördare som kan döda fiender i vattnet och använda sin dödliga krok för att dra dem närmare sig.
  17. Riven – en svärdsman skicklig på att blockera attacker och snabbt förflytta sig över slagfältet för att hitta sina fienders svagheter.
  18. Soraka – en himmelsk läkare som kan använda sin magi för att läka sina allierade och skydda dem från skada.
  19. Thresh – en skrämmande och sadistisk fångvaktare som kan använda sin kedja för att dra fiender närmare och orsaka stor skada.
  20. Zed – en lönnmördare och kampkonstmästare som kan snabbt förflytta sig över slagfältet och använda sin skugga för att bedra sina fiender och leverera massiv skada.

Dessa är bara ett urval av de många mästare spelare kan välja mellan i League of Legends.

Vem spelar League Of Legends?

League of Legends är populärt bland en mängd olika spelartyper över hela världen. Spelare av alla åldrar, kön och bakgrunder spelar spelet. Det är särskilt omtyckt inom e-sportscenen, med professionella spelare som tävlar på högsta nivå. League of Legends har ett omfattande och starkt konkurrenskraftigt system med en global liga, och de bästa spelarna kan vinna stora prispengar i turneringar och mästerskap. Dessutom älskas League of Legends också av mer casual spelare, som njuter av det roliga och utmanande gameplayet, dess olika spellägen och den sociala aspekten av att spela med vänner och andra spelare online.

Hur många spelar League Of Legends?

Det är svårt att ge ett exakt antal, men enligt Riot Games hade League of Legends över 150 miljoner aktiva spelare globalt under 2023. Detta inkluderar spelare från många olika länder och regioner, och siffran fortsätter att växa. Spelet har även blivit ett av de mest populära e-sportspelen i världen, och dess konkurrenskraftiga system lockar många professionella spelare och lag.

Hur många champions finns det i League Of Legends?

Det finns över 163 champions i League of Legends år 2022, och nya champions läggs ofta till i spelet. Varje champion har sina unika förmågor och spelstil, vilket ger spelarna massor av alternativ för att anpassa deras spelupplevelse och strategier. Dessutom finns det också olika skins och kosmetiska föremål som spelare kan köpa för att ytterligare anpassa sina champions.

Vad kostar League Of Legends?

Det är gratis att ladda ner och spela League of Legends. Spelet använder en “freemium”- affärsmodell, vilket innebär att det är gratis att spela, men det finns också möjlighet att köpa virtuella föremål och andra element i spelet för riktiga pengar. Dessa köp är dock inte nödvändiga för att spela och njuta av spelet, och allt kan uppnås i spelet genom att spela och tjäna valutan “Influence Points” (IP) eller “Blue Essence” (BE).

League Of Legends merchandise

Är du en stor fan av League Of Legends? Då har vi goda nyheter för dig! Hos Merchshark har vi ett stort sortiment av League Of Legends merchandise, inklusive leksaker och figurer.
Vårt sortiment av League Of Legends merchandise inkluderar allt från t-shirts med ditt favoritlag eller -karaktär, till samlarfigurer och nyckelringar med ikoniska karaktärer som Ahri, Yasuo och Zed. Vi har också ett brett utbud av roliga och praktiska produkter, som till exempel en Poro mjukdjur, Kha’Zix mugg och en Garen nyckelring.

Oavsett om du är en hängiven spelare eller bara en fan av universumet, finns det något för alla i vår League Of Legends merchandise-kollektion. Ta en titt på vårt sortiment och hitta din nya favoritpryl idag!

Anmäl dig till nyhetsbrevet och bli först med att få alla vilda erbjudanden!